Selasa, 25 Oktober 2011

Syrische GeitGeschiedenis: De Toggenburgergeit is afkomstig uit Sankt Gallen in Zwitserland en vanwege zijn melkgevende eigenschappen naar diverse landen geëxporteerd.
Uiterlijke kenmerken en eigenschappen:   Kenmerkend aan de Toggenburgergeit is haar lichtbruine kleur met specifieke witte aftekening. Verder zijn ze stevig van bouw en dragen een sik en hebben klokjes. Ze hebben een kop die nieuwsgierigheid uitstraalt. Ze komen zowel gehoornd als ongehoornd voor. 
 


Geschiedenis: De Wallische geit is een veelzijdige geit die afkomstig is uit het zuid-westen van Zwitserland.
Uiterlijke kenmerken en eigenschappen:
De Wallische geit werd van oorsprong zowel voor het vlees als voor de melk gehouden. Het meest in het oog springende aan de Wallische geit is natuurlijk zijn opvallende tweekleurigheid. Zwart aan de voorzijde en wit aan de achterkant. Verder hebben ze lang haar en een sik. Zowel de bokken al de geiten zijn in principe gehoornd. 

Geschiedenis:  De Zwitserse Saanengeit is afkomstig uit het Saanendal in Zwitserland. Vanwege zijn goede melkeigenschappen zijn deze geiten naar diverse landen geëxporteerd, waar ze vaak met plaatselijke landgeiten werden gekruist. Ondanks deze kruisingen lijken ze nog sterk op elkaar. In Nederland stamt de Nederlandse Saanengeit(Witte geit) van de Zwitserse Saanengeit af.  
Uiterlijke kenmerken en eigenschappen: 
De Saanengeit is een rustige geit met een lief karakter. Deze van oorsprong hoornloze geiten zijn kort behaard en hebben vaak een sik en klokjes. De kleur is wit. l

0 komentar:

Posting Komentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews